Ierse bondscoach haalt uit naar Koeman

Ronald Koeman is in een verbale strijd terecht gekomen met Martin O’Neill. De Ierse bondscoach noemde de trainer een “meestertacticus van het verwijtspelletje”.

Daarmee reageert O’Neill op de kritiek die hij van Koeman te verduren kreeg. De Ierse bondscoach zou James McCarthy opgesteld hebben, hoewel de de medische staf van Ierland dat als risicovol had aangeduid.  

Lichte hamstringblessure

McCarthy kampte met een lichte hamstringblessure toen hij zich bij de nationale ploeg van Ierland meldde, maar gaf zelf aan dat hij kon spelen. Koeman zei vrijdag in zijn persconferentie dat O’Neill zijn speler tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Ook McCarthy zelf kreeg er van langs. Koeman vond dat hij beter voor zichzelf moet zorgen. 

O’Neill ging ook nog inhoudelijk op de materie in en wees Koeman fijntjes op de korte zomervakantie van elf dagen die McCarthy na het EK kreeg. Ook benadrukte hij dat de middenvelder sinds begin oktober niet meer voor Ierland speelde en dus al een halfjaar volledig onder toezicht van Everton stond.

“Wellicht was in dit geval even stilletjes nadenken over het eigen gedrag beter geweest voor de Everton-coach en zijn medische staf”, aldus O’Neill. Eerder gaf de assistent-coach van de Ieren, Roy Keane, al zijn ongezouten mening over Koeman. “Wanneer hebben ze voor het laatst iets gewonnen bij Everton? Hun spelers komen altijd met pijntjes bij ons, ze moeten daar wat harder worden.”

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!