UEFA straft Linfield en Celtic voor ongeregeldheden

De UEFA neemt maatregelen tegen Linfield en Celtic na de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen de clubs in de tweede voorronde van de Champions League. Het duel tussen de aartsrivalen, dat vorige week werd gespeeld in Belfast, was door de religieuze achtergrond van beide clubs op voorhand al beladen.

Celtic-aanvaller Leigh Griffiths wordt beschuldigd van het provoceren van het thuispubliek. Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd bond hij een sjaal in de groen-witte kleuren van Celtic aan de doelpaal van Linfield.

Linfield wordt gestraft voor het gedrag van het eigen publiek. Zo gooiden aanhangers van de club een fles naar Griffiths en renden ze tegen het einde van de wedstrijd het veld op.

Woensdag is de return tussen Linfield en Celtic, in Glasgow. Een dag later bespreekt de UEFA de maatregelen tegen beide clubs.

Aartsvijanden

Niet stadsgenoot Rangers FC, maar Linfield FC uit Belfast is de grote aartsvijand van Celtic. Linfield heeft van oudsher een grote aanhang onder de loyalistische, protestantse bevolking van Belfast. Celtic is juist geworteld in de Ierse, katholieke traditie van Glasgow.

Afgelopen week waren in Belfast ook de Oranjemarsen, waarbij Noord-Ierse protestanten vroegere overwinningen op de katholieken herdachten.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!