Sneijder: genoeg geluld, besef moet nu komen

Het woord ‘afstraffing’ wordt na de kansloze 4-0 nederlaag in Saint-Denis tegen Frankrijk veel in de mond genomen. Ook Wesley Sneijder kan er niet omheen. “Het niveauverschil is groot. Dat was duidelijk. We hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt. Dan word je weggeveegd.”

Net als de rest van het Nederlands elftal kwam Sneijder er tegen het oppermachtige Frankrijk niet aan te pas. “Vervelend om achter de bal aan te lopen, maar dat is de realiteit. We kunnen niet anders dan complimenten maken aan de Fransen”, zegt hij.

De middenvelder van OGC Nice spreekt van een “groot niveauverschil” met Frankrijk. “Zij hebben op elke positie een fantastische speler. Ook op de bank, en ze hebben er geloof ik ook nog een thuis zitten”, vertelt hij gelaten.

Door de verrassende thuiszege van Bulgarije op Zweden (3-2) houdt Oranje nog een kleine kans op deelname aan het WK in Rusland volgend jaar. Dan zal Nederland alles moeten winnen, het liefst met grote cijfers, te beginnen zondag tegen Bulgarije.

“Wat nu? We zullen weer veel moeten praten met elkaar”, zegt Sneijder aarzelend, om die woorden daarna weer terug te nemen. “We hebben nu ook wel genoeg geluld. Het besef zal ook moeten komen. Meer kansen krijgen we niet.”

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!