Dramatische avond Feyenoord: City deelt pak slaag uit

De terugkeer van Feyenoord in de Champions League is uitgelopen op een grote teleurstelling. De landskampioen keek halverwege de eerste helft al tegen een 3-0 achterstand aan en verloor uiteindelijk met 4-0.

City kwam al na anderhalve minuut op 0-1. Tonny Vilhena stond op de lijn klaar om een inzet van John Stones weg te schieten, maar zag de bal op schlemielige wijze tussen zijn benen door in het doel rollen.

Al snel was het 0-2: Sergio Agüero kroop bij een voorzet van Kyle Walker simpel voor Botteghin en tikte raak.

Geen ruimte

Feyenoord kreeg geen ruimte, leverde voortdurend de bal in en zag Gabriel Jesus uit de rebound de 0-3 maken. Die ruststand was een meevaller, want Jesus, Bernardo Silva en Agüero hadden de pijn kunnen vergroten.

Feyenoord kwam voor de pauze niet verder dan twee schotjes van Steven Berghuis en een poging van Michiel Kramer in het zijnet. Diezelfde Kramer ontsnapte aan rood na een vliegende tackle met twee benen.

Stones

Feyenoord begon redelijk aan de tweede helft. Maar op het moment dat het dacht enigszins in de wedstrijd te kunnen komen, sloeg City toe via Stones, die bij een hoekschop beter timede dan Botteghin.

(later meer).

Sjachtar verslaat Napoli

In de groep van Feyenoord was Sjachtar Donetsk met 2-1 te sterk voor Napoli. Nadat Taison en Facundo Ferreyra de thuisploeg binnen een uur op 2-0 hadden gezet, benutte oud-Ajacied Arkadiusz Milik in de tweede helft een strafschop.

Dries Mertens kwam bij Napoli pas na een uur in de ploeg voor Marek Hamsik.

Over twee weken, op dinsdag 26 september, gaat Feyenoord op bezoek bij Napoli.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!