Beste competitiestart PSV sinds 2004

Het kan verkeren. Waar er anderhalve maand geleden nog aan de stoelpoten van Phillip Cocu werd gezaagd na de vroege uitschakeling in Europa, staat PSV nu fier aan kop in de eredivisie.

Zaterdag werd Willem II opzij gezet met duidelijke cijfers: 4-0.

Beste start in dertien jaar tijd

Het is, met achttien punten uit de eerste zeven duels, zelfs de beste competitiestart van PSV sinds Cocu aantrad in 2013. De laatste keer dat er zoveel punten werden verzameld, was in 2004/2005. Toen stond Cocu zelf nog in het veld en haalde PSV de halve finales van de Champions League.

Niet dat er niets aan te merken was op het spel van PSV in de eerste helft. Cocu: “Er ging een aantal dingen mis. Er was een te laag tempo van achteruit. De aanvallers hadden te weinig diepgang en in defensief opzicht dekten we niet genoeg door.”

Dus hield de trainer een pittig gesprek in de kleedkamer. “Je voetbalt veel lekkerder als je overtuiging in je spel hebt. Je ziet dat als je dat wel doet, je binnen een kwartier de wedstrijd beslist. Dan maak je gewoon vier goals.”

Met elkaar aan de slag

Nog een verbeterpuntje: “Ze moeten met elkaar aan de slag op het moment dat ‘het’ er niet helemaal is. Er zullen jongens moeten zijn die dat in het veld kunnen herkennen. En dan moet er in het veld iets gebeuren. Dat zal heel bepalend zijn voor ons team. Pas als we dat kunnen, kunnen we stappen zetten richting onze doelstelling: kampioen worden.”

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!