Van Bronckhorst: na verlies tegen PSV was dit duel dat we moésten winnen

Het ging na afloop van Feyenoord – Willem II (3-0) over de twee gezichten van de Rotterdammers dit seizoen: slecht presteren in de competitie, goede resultaten in de KNVB-beker.

“Na het verlies van zondag tegen PSV was dit een wedstrijd die we moésten winnen”, aldus trainer Giovanni van Bronckhorst tegenover de NOS. “Dat hebben we gedaan en daar ben ik heel blij mee.”

‘Verschil te groot’

“Het verschil tussen beker en competitie is de laatste maanden groot. Vandaag valt het allemaal goed, dat moet vertrouwen geven. We willen dit ook vasthouden in plaats van te pieken en daarna weer terug te vallen.”

Ook aanvoerder Karim El Ahmadi stipte de wisselvalligheid aan. “Je speelt nu ergens om en dan kunnen we het wel opbrengen, in de competitie niet. We staan er in de eredivisie heel slecht voor, voor een club als Feyenoord mag dat niet.”

“Dat wij dat niet kunnen opbrengen is een mentaal iets. Vorig jaar stonden we het hele jaar op één en dan moet je, dan lukt het wel. We weten: we gaan vol voor die beker, maar we staan veel te laag. We krijgen momenteel kritiek en dat is denk ik terecht.”

Vierde prijs in drie jaar

De zwakke resultaten in de eredivisie ten spijt, kan Feyenoord op 22 april de vierde prijs in drie jaar pakken als AZ verslagen wordt in de bekerfinale.

“Dat is volgens mij uniek”, aldus El Ahmadi. Om vervolgens meteen weer een kanttekening te plaatsen. “Maar het is natuurlijk geen goed seizoen en dat weten we ook.”

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!