Bayern voor formaliteit in Istanbul, opnieuw zonder Robben

Bayern München is zonder Arjen Robben naar Istanbul afgereisd voor de return in de achtste finales van de Champions League tegen Besiktas. Robben heeft dit seizoen nog maar weinig indruk kunnen maken op het hoogste Europese podium.

“Helaas is Arjen er niet bij”, zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge vlak voor vertrek naar Turkije. “Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Hij heeft wat last van een beknelde zenuw.”

Een beknelde zenuw of niet, feit is dat Robben bij Bayern steeds minder nadrukkelijk aanwezig is. In de heenwedstrijd tegen Besiktas (5-0) moest hij zelfs op de bank beginnen en mocht hij vlak voor rust in de ploeg komen omdat James Rodríguez geblesseerd was geraakt.

Grote ziekenboeg

Robben trainde maandag net als Thomas Müller, Robert Lewandowski, Franck Ribéry en David Alaba al niet mee met de groep. De andere vier stapten wel in het vliegtuig naar Turkije.

Naast Robben blijven Kingsley Coman, Corentin Tolisso en de langdurig uitgeschakelde doelman Manuel Neuer in München.

In de Champions League kwam Robben dit seizoen in 385 minuten niet tot scoren en tot slechts tot een assist. Vorig jaar was hij in 634 minuten drie keer trefzeker en nam hij evenveel assists voor zijn rekening.

Gaat Robben weg bij Bayern?

Gezien zijn leeftijd, zijn afnemende productiviteit en de toenemende concurrentie is het de vraag of Robben, die met de club afstevent op de landstitel, volgend seizoen ook in het shirt van Bayern te bewonderen is.

Hij heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd.

“Ik heb zo’n open en eerlijke communicatie met alle verantwoordelijken hier. Ik heb geen reden om mij zorgen te maken. De club heeft een plan. Aan de hand daarvan moeten de club en ik beslissen of en hoe het samen verder gaat”, zei Robben tegen Duitse media.

Voorzitter Uli Hoeness liet doorschemeren dat de club in april of mei een beslissing neemt over de toekomst van Robben. Wordt het nog een (lucratief) avontuur in het buitenland of lonkt wellicht een terugkeer naar Nederland?

Robben daarover: “Thuis aan de keukentafel hebben we het daar weleens over met mijn familie of met mijn vrienden.”

Zorgen

Robben hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat hij zijn laatste wedstrijd in de Champions League heeft gespeeld. Op 3 en 4 april worden de heenwedstrijden van de kwartfinales gespeeld en na de eerdere 5-0 tegen Besiktas staat de naam van Bayern al met potlood ingevuld.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!