Willem II keert tij tegen FC Utrecht in Tilburgs waterballet

Willem II heeft op een doorweekt veld met 3-2 gewonnen van FC Utrecht met 3-2 verslagen. De thuisploeg werkte in het duel, dat bol stond van de mooie treffers, een 2-0 achterstand weg en doet met de drie punten een ferme stap richting handhaving.

FC Utrecht leek het beste met het door de aanhoudende regenval zware veld overweg te kunnen. Na een half uur stond het al 0-2 voor de nummer vijf van de ranglijst. Gyrano Kerk (koele intikker) en Sander van de Streek (fraai schot) rondden voorbereidend werk van Urby Emanuelson af.

Nog voor rust kwam Willem II langszij: Thom Haye krulde een vrije trap schitterend in de kruising en Kostas Tsimikas schoot raak met een onbedoeld kunststukje uit een halve omhaal.

Eredivisietopscorer Fran Sol zette de Tilburgers met zijn vijftiende competitietreffer na rust op voorsprong met een gevoelige lob. Met tien man in de slotfase – centrumverdediger Freek Heerkens kreeg in de 78ste minuut rood na het neerhalen van de doorgebroken Cyriel Dessers – hield Willem II knap stand.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!