Amerika maakt met wereldgoal kennis met Zlatan Ibrahimovic

Nog geen anderhalve dag is hij in Los Angeles en nu al heeft Zlatan Ibrahimovic de harten van de fans van LA Galaxy gestolen. De ploeg staat na zestig minuten spelen in de derby tegen Los Angeles FC met 3-0 achter. En dan mag Zlatan invallen.

Het is zes minuten na zijn invalbeurt en de stadionklok geeft nog een kwartier speeltijd aan. De teamgenoten van Ibrahimovic hebben de score inmiddels weten terug te brengen tot 3-2 als de Zweed op zo’n veertig meter van het doel de bal voor zijn voeten krijgt.

Ibrahimovic bedenkt zich geen moment en neemt de bal snoeihard op zijn pantoffel. Met een schitterende boog ziet hij zijn volley over de doelman zeilen: 3-3.

Maar het droomdebuut is nog niet voorbij, want LA Galaxy en met name Ibrahimovic wil meer. En krijgt meer. Alsof het allemaal niet mooier kan, beslist de 36-jarige spits in blessuretijd het duel met een rake kopbal.

Aan de hand van Zlatan zegeviert La Galaxy met 4-3 in El Trafico, de onlangs in het leven geroepen derby van Los Angeles. En de Major League Soccer heeft kennisgemaakt met zijn nieuwe superster.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!