Roda JC en Korotajev sluiten deal over overname aandelen

Aleksei Korotajev heeft 20 procent van de aandelen in Roda JC overgenomen van de Limburgse grootaandeelhouder Frits Schrouff.

Daarmee komt een einde aan de gerechtelijke procedure tussen de naar de Jupiler League gedegradeerde club en de Zwitserse investeerder met een Russische achtergrond, die in de toekomst ook een meerderheidsbelang wil verwerven.

Een gevolg van de deal is onder meer dat een bedrag van twee miljoen euro dat zich op de bankrekening bij de notaris bevond, nu ten goede kan komen van Roda JC. Hiermee kunnen de verliezen in het seizoen 2017-2018 worden gedekt.

Ondernemers

De transactie tussen Korotajev en de club is in lijn met de wens van Schrouff om zijn financiƫle betrokkenheid bij Roda JC af te bouwen. Hij draagt bovendien 31% van de aandelen over aan een groep van zes regionale ondernemers.

Het betekent echter niet dat de financiƫle problemen bij de Limburgse club zijn opgelost.

“Er zal op alle fronten worden bekeken, op welke wijze kosten bespaard kunnen worden. De kostenbesparende maatregelen zullen ook personele gevolgen hebben. Welke gevolgen dit zijn, zal binnenkort duidelijk worden gemaakt”, aldus de clubleiding in een verklaring op de website.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!