Grosjean droomt nog van zitje bij topteam

Hij mag dan wel al 30 jaren oud zijn, maar Romain Grosjean droomt er nog steeds van om ooit werkzaam t zijn bij een van de topteams in de Formule 1, waaronder Mercedes en Ferrari.

De coureur die momenteel werkzaam is bij Haas F1 is echter nooit als potentiële vervanger genoemd toen er onverwachts een zitje vrijkwam bij Mercedes. Zelf heeft hij, opvallend genoeg, ook geen toenadering gezocht. Aan Sky Sports F1 vertelde hij: ‘Ik ga niet roepen dat de managers hun werk niet doen, maar ik heb zelf niet naar Mercedes gebeld. Het is een geweldig team, met een rijke historie. Ik zou het ook geweldig vinden om voor Ferrari te racen. Ik wil wereldkampioen worden en daar heb je het juiste materiaal voor nodig.’

Grosjean lijkt hiermee strategisch een poging te doen naar een zitje bij Ferrari, waar na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk nog een plekje vrijkomt. Met de Ferrari motor in de Haas-bolide is de link in ieder geval al gelegd, maar de Fransman focust zich eerst op dit seizoen. ‘Ik wil ooit voor een van de topteams rijden, maar op dit moment ben ik trots op wat ik samen met Haas F1 Team bereikt heb. We staan er stukken beter voor dan vorig jaar en er liggen altijd mogelijkheden. Ik wil als eerste Haas F1-coureur naar het podium en hopelijk kunnen we op een dag samen een race winnen.’

Het bericht Grosjean droomt nog van zitje bij topteam verscheen eerst op F1 Maximaal.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!