Max: ‘Ongelofelijk hoe laat je kan remmen’

Max Verstappen heeft in korte tijd veel stappen gemaakt. Van karting naar de Formule 3, van de Formule 3 naar de Formule 1, en nu van de 2016 wagen naar de 2017 bolide. In een interview in het Formule 1 magazine spreekt hij onder andere zijn ongeloof uit over hoe laat je kan remmen. 

Er is geen twijfel meer of de 2017 auto’s snel zijn. Er is ook geen twijfel of Max Verstappen laat kan remmen. Een dodelijke combinatie voor de rest van het veld in het aankomende seizoen van de Formule 1? Wellicht.. of misschien wel waarschijnlijk.

‘Het is ongelofelijk hoe laat je met de wagen kan remmen. Zo laat mogelijk remmen en zo vroeg mogelijk op het gas: ik vind het mooi. Dat is de truc’, zegt de Nederlander die de kunst van laat remmen tot in perfectie beheerst. Zelf bij de meest gewaagde inhaalmanoeuvres zie je zelden zijn voorwielen blokkeren.

Het heeft hem roem gebracht. En dat in een wagen waarvan hij de set-up praktisch over moest nemen van zijn teamgenoot. ‘Ik had voor mijn eerste race in Spanje alle gegevens overgenomen van Daniel Ricciardo. Dat bleek niet verkeerd, haha! Maar als ik het zou moeten overdoen, dan had ik de auto zo afgesteld dat het nog een stuk beter zou gaan’, zegt hij.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Dit seizoen kan de potentieel wereldkampioen helemaal los met het afstellen van zijn ideale wagen. ‘Je kunt zo ontzettend veel dingen doen en veranderen: de remmen, de zitpositie, de stijfheid van de pedalen. In de laatste zes races van vorig seizoen ging ik al meer gelijk op met Ricciardo, omdat ik meer mijn eigen ideeën over de auto kon inbrengen. Het is grappig om te zien dat de progressie aan mijn kant van de garage niet onopgemerkt bleef, en ze ‘oh shit, we moeten meer gas geven’, gingen roepen.

 

Het bericht Max: ‘Ongelofelijk hoe laat je kan remmen’ verscheen eerst op F1 Maximaal.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!