Montezemolo over Schumacher: ‘Ik droom van zijn terugkeer’

Voormalig Ferrari president Luca di Montezemelo is altijd beschikbaar voor de pers als het om zijn goede vriend Michael Schumacher gaat. In de laatste paar maanden ging het vooral over kritiek op Ferrari, maar nu blikt hij weer even terug naar de glorietijden van zijn Duitse vriend en de Italiaanse renstal. 

‘De rode mythe’, is de verwoording dat Montezemolo gebruikt als hij terugkijkt naar de periode waarin Michael Schumacher actief was bij Ferrari. Het was de tijd waarin de Scuderia dankzij Schumacher maar liefst zes wereldkampioenschappen mocht bijschrijven aan haar portfolio. Het was een triomfantelijk tijdperk voor de renstal met het steigerend paard. Het paard steigerde destijds ook echt.

‘Hij is elf jaar bij ons geweest, en we hebben altijd een goede connectie gehad’, zegt Montezemolo over zijn periode bij Ferrari tegenover Corriere dello Sport. Na zijn ski-ongeluk is de 7-voudig wereldkampioen logischerwijs stil geworden. Het praten moet hij aan andere overlaten, maar dat wordt niet gedaan. Zijn manager Sabine Kehm geeft amper bevestigingen over het welzijn van Schumacher, wie ernstig hoofdletsel heeft opgelopen in het Franse plaatsje Meribel.

‘Ik droom van zijn terugkeer’

Sindsdien heeft Schumacher veelvuldige medische behandelingen gehad in zijn Zwitserse vakantiehuis, waar hij nog vaak bezocht wordt door onder andere FIA president Jean Todt en Montezemolo. ‘Ik denk vaak aan hem, en ik draag bijna altijd een horloge dat hij mij gegeven heeft, welke ik koester, zegt Montezemolo. ‘Sinds ik zijn wilskracht ken, droom ik dat hij spoedig weer bij ons zal zijn’, zegt de Italiaan hoopvol.

Montezemolo kent een lange vriendschap met de Duitse coureur, wie voor Ferrari werkzaam was van 1996 tot 2006. In die periode hebben ze samen 72 overwinningen behaald, 58 pole’s gepakt en op 116 podiums gestaan. Twee jaar geleden heeft Montezemolo al zijn waardering geuit voor Schumacher. ‘Hij is een uitzonderlijk persoon, uniek. De situatie waarin hij zich nu in verkeerd is verschrikkelijk. Ik denk dan ook liever terug aan de mooie momenten die we samen hebben beleefd’, eindigt hij.

Foto: Website Scuderia Ferrari

Het bericht Montezemolo over Schumacher: ‘Ik droom van zijn terugkeer’ verscheen eerst op F1 Maximaal.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!