De Vries ambitieus: ‘Zijn hier om te winnen’

Afgelopen weekend werd bekend dat Nyck de Vries komend seizoen voor Rapax gaat rijden in de Formule 2. Het talent van McLaren laat op de website van de Britse renstal weten dat hij ambitieus is en hoop te gaan winnen in 2017.

‘Ik heb alle vertrouwen in Rapax, het is een ambitieus en professioneel team met eersteklas faciliteiten’, zegt 22-jarige De Vries. ‘We zijn hier om te winnen. Ik ga geen concrete voorspellingen doen, ik ben immers een debutant in deze raceklasse, maar we zijn er klaar voor en ik hoop vanaf het eerste moment mee te doen. Tegelijkertijd zal ik, om logische redenen, ook veel moeten leren in de eerste races.’

De komende dagen gaat hij testen in Barcelona. ‘Het worden drie lange dagen en hopelijk kunnen we veel rondjes rijden. Ik heb tijdens de tests in Abu Dhabi na het vorige seizoen al even voor Rapax gereden, maar nu wordt het toch anders. Nu ben ik echt onderdeel van het team.’

De Vries gaat naast rijden voor Rapax ook testen in de simulator voor McLaren. ‘Het wordt een druk jaar!’, lacht hij. ‘Maar dat is geweldig. Ik ga precies doen wat Stoffel Vandoorne in 2014 en 2015 deed: hij combineerde twee succesvolle jaren in de GP2 met zijn werk bij McLaren. De Formule 2 heeft mijn ‘main focus’, maar ik blijf nauw betrokken bij het simulatorwerk van McLaren. Dat is belangrijk voor het team en daarnaast ook voor mijn eigen ontwikkeling.’

McLaren is blij met het stoeltje van De Vries in de Formule 2. ‘Ik had Zak Brown en Eric Boullier een berichtje gestuurd toen het rond was en ze hebben me allebei gefeliciteerd. Ook zag ik dat McLaren het persbericht van Rapax gedeeld had op Twitter, Zak Brown retweette dat. Ik houd contact met iedereen’, aldus de Nederlandse coureur.

Het bericht De Vries ambitieus: ‘Zijn hier om te winnen’ verscheen eerst op F1 Maximaal.

Powered by WPeMatico

Sharing is caring!